Bir Sitenin WordPress Tabanlı Olduğunu Nasıl Anlarız? veya da Bir Sitenin WordPress Olup Olmadığını nasıl anlayabileceğimizi bu makalemizde kısa bir şekilde anlayacağım.
Çoğumuz internette gezinirken bir internet sitesine rast gelip bu sitenin WorPress ile mi oluşturulup oluşturulmadığını bulmak için çeşitli yöntemler deneyerek bulmaya çalışmıştır. Bu makaleden sonra sitenin WordPress ile kurulup kurulmadığını anlayabileceksiniz.
Bir Sitenin WordPress Tabanlı Olup Olmadığını Anlama
Bir Sitenin WordPress Tabanlı Olup Olmadığını aşağıdaki yöntemlerden birini veya birkaçını deneyerek öğrenebilirsiniz.
1- Tema ve Eklenti ismini gösteren siteleri kullanarak:
Daha önce yazmış olduğumuz WordPress sitesinin kullandığı temayı bulma başlıklı yazımızın sonunda yer alan WordPress Tema Sorgulama Sitelerinden herhangi birine girerek sorgulamak istediğiniz sitenin linkini girip arama butonuna tıkladıktan sonra eğer karşınıza tema ismi veya eklentiler geliyorsa o site WordPress alt yapısını kullanıyordur.

Eğer sorgulamadan sonra herhangi bir hata mesajı geliyorsa o site büyük bir ihtimal WordPress alt yapısı kullanmıyor veya da site sahibi WordPress tema ve eklenti ismini gizlemiş olabilir.
Bu yöntem eğer işe yaramadıysa https://www.isitwp.com/ üzerinden direk site adresini yazıp size WordPress olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Good news, wpogren.com is using WordPress. ( İyi haber, wpogren.com WordPress kullanıyor. )
Bad news, wpogren.com is not using WordPress. ( Kötü haber, wpogren.com WordPress kullanmıyor. )
2- Admin yolunu kontrol ederek
Eğer WordPress Admin yoluna kodla veya eklenti ile müdahale edilmediyse siteadresi.com/wp-admin veya da siteadresi.com/wp-login.php yoluna gittiğinizde bir admin paneli geliyorsa o site büyük bir ihtimal WordPress alt yapısını kullanıyordur. Eğer ki bu yöntem ile de admin paneli dışında bir sayfayla karşılaştıysanız yine okumaya devam edin 😀

3- Sitenin en alt kısmına yani (Footer) alanına bakmak
Sitenin en alt kısmında ‘‘Powered by WordPress’‘ yazısı varsa site WordPress alt yapılı olabilir. Site sahibi buradan bu yazıyı kaldırmış da olabilir. Eğer bir sonuç alamazsanız son adıma geçin.

4- Kaynak Kodlarından herhangi bir WordPress terimini arayacak
Yukarıdaki yöntemlerden en garantili yöntem budur. Eğer bununla da bulamazsanız o site WordPress alt yapılı değildir.
Bir Web sitesinin WordPress olduğunu anlamak için bazen kaynak kodlarına bakmak gerekiyor. Belirlediğiniz sitenin ana sayfasına gelerek CTRL+U, veya da sağ tık yaparak tarayıcıya göre Google Chrome:”Sayfa kaynağını görüntüle” ‘Opera:”Sayfa kaynağı” Mozilla Firefox: ”Sayfa kaynağını göser” Safari: ”Sayfa Kaynağını Göster” butonuna tıklayarak kaynak kodlarına erişiyorsunuz.

Daha sonra buradan CTRL+F tuşuna basarak arama butonunun gelmesini sağladıktan sonra WordPress,wp-content,themes,wp-includes,wp-content/plugins,wp yazılarından herhangi birini aratıp Bir Sitenin WordPress Olup Olmadığını anlayabilirsiniz.